Mijn verhaal

Gestart vanuit de ambitie “om mensen te helpen met sport”. Met een visie dat je de beste van jezelf wordt middels een holistische aanpak. Bewegen, eten, rusten en tot jezelf en de natuur komen.

Tim Buining

Tim Buining

Oprichter, trainer, coach

WIE IS TIM

Mijn zelfontdekkings zoektocht begon echt toen ik als 17 jarige naar het buitenland vertrok. Deze reis begon in Schotland, en eindigde op mijn 23e in Frankrijk. Tussendoor heb ik ook nog 1 jaar in Nieuw-Zeeland gewoond en gewerkt. En ook 2 maanden getraind bij een kickboks trainingskamp in Thailand. 

Ik eindigde in het Franse Vreemdelingenlegioen waar ik 1 jaar in dienst ben geweest als infanterist in Nimes. Ik voelde heel sterk een roeping om mensen te helpen, zelf een actief leven te leven, en de beste versie van mezelf te zijn. 

Ik kon deze roeping niet helemaal tot uiting brengen in dienst, en daarom beloofde ik mezelf een sportopleiding te volgen. Ik ben dit op mijn 23e gaan doen, en ik startte op mbo niveau 2. Waar ik uiteindelijk 3 jaar lang later weg liep met niveau 3. Dit was het begin van mijn droom. Ik heb jaren lang part time gewerkt zodat ik mij kon ontwikkelen als atleet, trainer & coach. Nu leef ik mijn passie, en help ik mensen met sport. Fysiek fit zijn is vrijheid, en mentale en spirituele ontwikkeling is iets wat bij fysieke training hoort.

AMBITIE

Ik wil de beste coach en personal trainer zijn die iemand kan hebben. Dat betekent voor mij ook dat ik de beste leerling wil zijn. Ik heb niet één specifieke aanpak of manier. Iedereen is anders en iedereen heeft een andere aanpak nodig. Samen vinden we de juiste weg!

VISIE

Als CrossFit atleet weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om in balans te zijn. Na een innerlijke zoektocht van jaren besef ik dat die balans alleen kan ontstaan vanuit een bewuste kijk op wie ik ben en wat ik wil. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal en spiritueel. Welke trainingen kan ik het beste doen om mijn fysieke doelen te bereiken? Welke invloed hebben mijn gedachten op mijn training? Hoe kan meditatie mij helpen bewust te leven en mijn doelen te bereiken? Wat kost mij energie en wat geeft mij juist energie? Na een lange innerlijke reis heb ik ingezien dat alle factoren in mijn leven samen maken wie ik ben. Niet alleen welke atleet, maar ook welke man, welke zoon en welk mens. 

Dit maakt mij niet alleen tot een beter mens voor mezelf en mijn omgeving, maar geeft mij ook de mogelijkheid om anderen te stimuleren hetzelfde te doen. Ik heb mijn holistische aanpak in kaart gebracht, en nu wil ik jou de weg laten zien. 

Met mij werk je aan jezelf. Op fysiek, mentaal en spiritueel niveau. Op jouw tempo, met jouw doelen, onder professionele begeleiding en met een positieve insteek. Het is tijd om de beste versie van jezelf te worden. 

Als coach help ik jou richting te zoeken in jouw persoonlijke ontwikkeling. Samen brengen we in kaart wat jij wilt bereiken en hoe je dat het beste kunt doen. Ik houd je verantwoordelijk voor de doelen die je stelt en stimuleer je het beste uit jezelf te halen. Dat doe ik met positieve en motiverende steun, waardoor jij de innerlijke kracht gaat

voelen om zelf grote stappen te maken. Samen zorgen we ervoor dat jij jouw doelen gaat bereiken!

Change your thoughts, and you’ll change your world…

Ik wil de beste versie van mijzelf zijn!

Tim Buining

Trainer / coach in Rotterdam

HELP IK, is de start voor mij, jouw doelen mijn drijfveer, dan ben jij bij BODYMINDFITNESS22.

Tim is gecertificeerd coach, personal trainer (ISSA certified personal trainer, Fitvak A) en CrossFit trainer level 1 in Rotterdam (CrossFit programming).

Middels specifiek op jou afgestemde trainingen helpen we je met; fitter, sterker, gezonder, stabieler en blijer worden. Jij als persoon in jouw context is de start voor onze personal trainers. Of je al fit bent, herstellende bent of dient af te vallen. Jouw doelen zijn onze drijfveer.

Zoek je een personal trainer in Rotterdam, die werkt aan body en mind, dan ben jij BODYMINDFITNESS22 aan het juiste adres.

Pull ups

Top locaties

Training foto’s

Practise what you preach!
Zie onderstaande foto’s van Tim die zelf aan het trainen of training geeft.

personal trainer tim hangt in de ringen in rotterdam
Tim Buining crossfit trainen springtouw
Tim Buining crossfit training
Tips voor de ideale pace bij AMRAP
Crosstraining met kettle bell in Rotterdam
Tim Buining Crossfit
personal trainer mediteert in rotterdam