Home » Blog » Vraag en antwoord » Wat is het verschil tussen een pull up en chin up

Het verschil tussen een chin up en een pull up is dat een chin up een variatie op de pull up is. Bij beide oefeningen is het de bedoeling om met je kin boven de stang uit te komen. Het grootste verschil is dat bij een pull up je handen van je af zijn gericht terwijl bij een pull up je handen juist naar je toe zijn gericht. Verder pakken mensen bij een chin up de stang vast met hun handen dichterbij elkaar terwijl bij een pull up je de stang iets verder dan schouderbreedte vasthebt.

Wil je gelijk aan de slag met je eerste pull ups? Lees Met deze bewezen 10 tips je eerste pull up leren. 

Bij zowel de pull ups als de chin ups zijn erg uitdagende en effectieve oefeningen waarmee je bovenlichaam goed wordt getraind. Door middel van pull en chin ups wordt je hele bovenlichaam beter getraind dan bij andere lichaamsgewicht oefeningen.

Het grootste verschil in effect op je lichaam is dat de chin up meer de focus legt op je biceps. Dit terwijl de pull up meer gezien wordt als een full body work-out.

Wil je onder professionele begeleiding, met de juiste techniek, pull ups en chin ups leren? Boek dan een personal training  bij Tim Buining.

Heb je vragen over personal training bij BODYMINDFITNESS22, aarzel niet en neem contact op met personal trainer Tim Buining.

Lees ook: Waar is een pull up goed voor