Home » Blog » Vraag en antwoord » Hoe herken je een goede personal trainer?

Als je tijd, geld en veerkracht wilt investeren om je doelen te bereiken, dan wil je zekerheid hebben dat je een goede personal trainer vindt.

Toch?

Maar er zijn zoveel veel personal trainers.

Hoe herken je een GOEDE personal trainer?

Buiten het feit dat jij bepaalt wat “goede” inhoud, zijn er zeker verschillende variabelen waar je op kunt letten om tot een goede keuze te komen.

Met de inhoud uit onderstaand artikel kun je zeker een goede personal trainer herkennen.

Een goede personal trainer herken je aan onderstaande punten

Controleer onderstaande 9 punten en je herkent een goede personal trainer

1. Reviews

Bekijk de reviews van de betreffende personal trainer. Beoordelingen van andere mensen kunnen een goede indicatie geven van de kwaliteit van de trainer. Het aantal reviews, de hoogte van de ratings, de frequentie van de reviews, hoe recent ze zijn en de kwalitatieve inhoud geven een goed beeld van de trainer. Lees er een aantal goed door. Heb je een goed gevoel, maar heb je alsnog een vraag aan de personal trainer, stel die dan. Twijfel je door de reviews, kijk dan zeker ook verder.

2. Certificeringen

Zoek een personal trainer die gecertificeerd is. Je wilt professionele begeleiding om snel en vooral ook veilig je doelstellingen te behalen. Bekijk de certificeringen van de trainer.

3. Holistische aanpak

Je doelen bereiken lukt niet door één ding te doen. Stel dat je structureel wilt afvallen dan is er meer nodig dan alleen fysieke inspanning. Structureel afvallen betekent vaak een verandering in je levensstijl; je gewoontes, je voeding, je fysieke inspanning en je mentale weerbaarheid. Alleen met een holistische aanpak bereik je structureel je doelen.

4. Persoonlijk trainingsplan

Het is belangrijk dat je een goed gevoel krijgt bij volledige aandacht voor jou. Om jouw doelen te bereiken. Door je motieven te leren kennen en een persoonlijk trainingsplan op te stellen. 

Dit kun je achterhalen door te kijken wat een trainer op zijn website schrijft, maar vooral ook in de reviews. Natuurlijk merk je bij contact via mail, WhatsApp of per telefoon of direct of iemand oprechte interesse in jou heeft.

5. Passie door zichtbare verdieping in kennis

Een goede personal trainer herken je aan zichtbare interesse en verdieping in gerelateerde kennis. Bekijk bijvoorbeeld eens het social media kanaal van de personal trainer. Deelt de trainer daar inspirerende content die hij graag met zijn doelgroep wil delen?

6. Passie door zichtbare eigen activiteit

Een trainer die zelf actief is met het behalen van zijn doelstellingen staat dichter bij de praktijk dan iemand die zelf niet (meer) actief is. Iemand die zelf actief is heeft zelf nog het vuur in zich en kent de benodigde discipline, mentale weerbaarheid en het opzoeken van grenzen.

7. Locaties

Een goede personal trainer geeft personal trainingen op inspirerende toplocaties, zodat jij de doelen kunt bereiken. Het gaat niet om de grootste, duurste, meest luxe locaties, maar om functionele locaties die je fysiek, mentaal en spiritueel prikkelen.

8. Materiaal

Goed materiaal maakt dat je optimaal kunt trainen. Ook hier geldt dat het niet het meest uitgebreide, dure en luxe materiaal moet zijn. Het moet functioneel zijn om je doelen te bereiken. 

9. Proefles

Door het volgende van een proefles kun je bovenstaande punten echt ervaren. Een goede personal trainer heeft een mogelijkheid tot het volgen van een proefles, zodat jij kunt ervaren of er een match is.

Bij Tim vindt je al bovenstaande punten.

Vraag nu je PROEFLES aan!

Lees ook: Wat kost een personal trainer?