Home » Blog » Vraag en antwoord » Heb ik een personal trainer nodig?

Of je een personal trainer nodig hebt, bepaal je uiteindelijk zelf. Dat je op zoek gaat naar een antwoord op de vraag is al een goede stap. Maar …

Het succes zit in de opvolging!

Na het lezen van onderstaand artikel kun je  perfect voor jezelf bepalen of je een personal trainer nodig hebt.

Wil jij afvallen, fit worden, gespierder zijn, revalideren van je blessure of jezelf uitdagen?

Dan kun je met een personal trainer gaan werken.

Veel mensen vinden het prettig en verantwoord om doelgericht te trainen met een personal trainer.

Redenen hiervoor zijn:

  1. Trainen met een gedisciplineerde stok achter de deur
  2. Sneller je doel bereiken met een persoonlijk plan
  3. Meer zekerheid dat je je doel bereikt met professionele kennis en ervaring
  4. Sneller je doel bereiken doordat je je grenzen opzoekt
  5. Blessurevrij je doelen bereiken

Lees door om precies te kunnen bepalen of je een personal trainer nodig hebt.

Trainen met een gedisciplineerde stok achter de deur

Veel mensen die zelfstandig sporten verliezen na een bepaalde periode de motivatie om met een zelfgemaakt schema aan de slag te gaan. Een personal trainer is hierin een gedisciplineerde stok achter de deur. Een personal trainer kan je helpen met structuur en verantwoordelijkheid. Jouw trainer zorgt ervoor dat je gezamenlijk het beste resultaat behaald.

Sneller je doel bereiken met een persoonlijk plan

Een personal trainer heeft met veel verschillende mensen gewerkt. Wanneer jij een persoonlijk doel voor ogen hebt. Kan jou personal trainer met een efficiënt programma jou helpen om dit doel te behalen. Een personal trainer heeft hierin een duidelijk plan van aanpak, waardoor je in een korter tijdsbestek snel resultaat behaald.

Meer zekerheid dat je je doel bereikt met professionele kennis en ervaring

Je gaat met iemand trainen die ervaring heeft met alle facetten om je doelen te bereiken. Het is niet één hoepeltje waar je doorheen kunt springen en je hebt je doel bereikt. Een personal trainer heeft geleerd en ervaring opgedaan met het totaalpakket van; fysieke inspanning, voeding, mentaliteit, mobiliteit en spiritualiteit.

Sneller je doel bereiken doordat je je grenzen opzoekt

Met een personal trainer zoek je eerder je grens op. Door de intensiteit van je trainingen op elkaar af te stemmen verleg je je grenzen. Je lichaam raakt gewend aan de intensiteit en kan daardoor steeds meer aan. Wanneer je alleen traint zal je eerder stoppen dan met een personal trainer, die je grens helemaal opzoekt.

Blessurevrij je doelen bereiken

Met een personal trainer train je veilig en je je minder kans op blessures. Een personal trainer let op je houding, kent jouw kracht en weet hoe hij met signalen van je lichaam moet omgaan. De meeste mensen weten niet om te gaan met bepaalde subtiele signalen die ons lichaam afgeeft. Een personal trainer heeft de expertise om precies te weten op welke momenten je door kan gaan en wanneer je het rustiger aan moet doen.

En? Heb je een personal trainer nodig?

Zo ja, neem contact op. Ik, Tim, help je graag om je doelen te bereiken met alle bovenstaande genoemde redenen om met een personal trainer te werken. Lees eventueel ook Wat doet een personal trainer?

Twijfel je nog? Neem contact op. Ik, Tim, help je graag bij de afweging of je een personal trainer nodig hebt en/of nodig je uit voor een proeftraining.

Tot snel!