Home » Blog » Opbouw training » Wat maakt een goede personal trainer?

Wat maakt een goede personal trainer?

– Luisteren

Een goede personal trainer luistert naar het verhaal van de klant, om zodoende informatie te winnen wat kan helpen in het succesvol maken van iemand zijn of haar doelstelling. Hieruit kun je opmaken waarom de klant zijn of haar doel wilt bereiken, wat diegene leuk vindt om te doen, en waar de uitdagingen liggen.

– Persoonlijk gericht

Niet iedereen heeft dezelfde belastbaarheid, of vind hetzelfde leuk. Daarom maakt een goede personal trainer altijd persoonlijk gerichte trainingsprogramma’s. Die specifiek zijn samengesteld voor de belastbaarheid en doelstelling van de klant.

– Doelgericht

Heb jij als doel dat je bijvoorbeeld een 10km loop wilt kunnen rennen onder de 50 min? Dan ga je niet tijdens je sessie zwemmen. De training wordt dan specifiek afgesteld op jouw doel.

– Balans

Er is een tijd om te pushen, en soms ook tijd voor flexibiliteit en kunnen aanpassen aan de vorm van de dag. Vermoeidheid is een breed begrip, en hierop kunnen inspelen en voorzichtig grenzen kunnen pushen zonder altijd er overheen te gaan. Dat maakt een professional.

– Mindset

Om fysiek te groeien, moet je mindset ook mee groeien. Waar liggen jouw pijn punten? Een goede personal trainer denkt verder dan alleen het fysieke vlak.

– Voeding

Voeding net als je mindset is een grote speler in het behalen van jouw succes. Ervaar wat voor rol de juiste voeding kan spelen, en door middel van wetenschappelijk onderbouwd voedings advies maak je bewustere keuze’s op het gebied van voeding.

Al deze punten maakt een goede personal trainer, dit zie ik vaak terug komen in onze reviews en wat de klanten waarderen.

Wil je jouw traject starten? Stuur een email voor een proefles!